O NAS

Spoznajte našo ekipo

V KinVItalu verjamemo, da prihodnost rehabilitacije leži v povezovanju različnih strok, saj z združevanjem različnih znanj in pogledov dosežemo boljšo obravnavo ter hitrejše okrevanje. V KinVitalovi ekip z masažnimi tehnikami, TECAR in gibalno terapijo pripomoreva k uspešnejši rehabilitaciji po poškodbah.

Anamarija Božič

Strast do gibanja je od nekdaj prisotna v mojem življenju. Skozi šport sem tudi začela razvijati zanimanje o delovanju telesa, ki sem ga skozi študij fizioterapije vedno bolj poglabljala in ga sedaj iz dneva v dan nadgrajujem z izkušnjami ter izobraževanji. Med študijem sem izkušnje nabirala preko študentskega dela v bolnišnici Sežana in s sodelovanjem s tekači iz domačega okolja.

Poleg fizioterapije, ki predstavlja velik del mojega življenja, se ljubiteljsko ukvarjam s športi, ki jih lahko povežem z uživanjem in doživljanjem narave; tek, gorništvo, plezanje in smučanje in z glasbo, ki me ob vseh aktivnostih umiri na drugačen način. Sodelujem tudi pri organizaciji tekaškega dogodka Ultra trail v Vipavska dolina.

Verjamem, da je v povezovanju moč in da gresta fizioterapija in kineziologija z roko v roki, saj je vsak strokovnjak le delček sestavljanke, ki jo predstavlja rehabilitacija, skupaj pa smo bližje celoti.

Aljaž Železnik

Že od malih nog sem rad plezal po drevesih, skakal v kupe listja in tekal za žogami. V osnovni in srednji šoli sem poskoke, tek in žoganje preselil v dvorano, kjer sem treniral košarko in odbojko, ki še danes ostajata moja priljubljena športa.

Skozi rekreativno ukvarjanje s tekom, plezanjem, bordanjem in pohodi v visokogorja sem uspešno končal študij kineziologije, ki ga dopolnjujem s študijem fizioterapije. Izkušnje sem nabiral preko vodenja vadb v KinVitalu in zdravstvenem domu Domžale, masaž v Termah Snovik in študentskega  dela na Onkološkem inštitutu.

Zdi se mi, da pretežno sedeč in neaktiven način sodobnega življenja ter staranje družbe v veliki meri vplivajo na izražanje težav pri gibanju, boleznih in poškodbah, kjer pa lahko pomembno vlogo igramo kineziologi in fizioterapevti skupaj. Mislim, da je prihodnost v sodelovanju obeh strok, saj lahko tako dosežemo več.

Imate bolečine in ne veste kako jih rešiti?